MIKSI JANNE MÄKINEN?
 
Jannen ajatuksia eduskuntavaalien 2007 alla


Miksi minua kannattaisi äänestää? Minulla on etuna 4 x K. Ja se on seuraavanlainen:
- koulutus
- kokemus
- kyvyt
- Keski-Suomen tuntemus

Koulutukseni antaa keskimääräistä paremmat mahdollisuudet yhteiskunnallisten asioiden seuraamiseen ja politiikassa toimintaan. Historian lisäksi myös valtio-opin, kansainvälisen politiikan ja kansantaloustieteen opinnot antavat hyvää pohjaa politiikan kentälle.

Minulla on kahdenlaista kokemusta: politiikasta on kokemusta kuntatasolta mutta ehkä tärkeämpänä pidän kansalaiskokemukseni eli millaista on olla keski-ikäinen perheenisä tämän päivän Suomessa ja luotsata runsasta katrastaan kohti hyvää tulevaisuutta. Tämän päivän perhepolitiikassa on puutteita. Se ei vastaa aikaansa lapsiperheiden osalta.

Olen yhteistyökykyinen, neuvottelutaitoinen ja sosiaalinen luonne. Tulen toimeen ihmisten kanssa, mutta osaan ja uskallan myös sanoa. Kontakteja on laajalti etenkin opetusalalla ja kunnallispolitiikassa mutta myös kulttuuripuolella.

Olen syntynyt ja kasvanut ja tehnyt tähänastisen urani Keski-Suomessa, joten männikkömetsät ja rantojen raidat ovat tulleet tutuiksi ja rakkaiksi.


Miksi sitten juuri Kokoomus? Olen kotoisin vaatimattomista oloista ja huomasin jo varhain, että mahdollisuus sosiaaliseen liikkuvuuteen onnistuu osaltani vain koulutuksen kautta. Yhteiskunta antoi tähän mahdollisuuksia, mutta itse työ on pitänyt tehdä itse. Koulutus on korvaamatonta pääomaa. Vanhempieni hiljainen henkinen tuki antoi minulle intoa yrittää ja ponnistaa. Tiesin, että heillä on omat toiveensa, mitä minusta tulisi isona, mutta koskaan he eivät pakottaneet minua mihinkään ratkaisuun, vaan elämäni suunnan ja valinnat tein itse. Ei ole aina ollut helppoa rahan riittämisen tai jaksamisenkaan kanssa, mutta aina olen yrittänyt ja lopulta se päämäärä on sitten tullut saavutetuksi. Oman elämäni kautta olen oppinut kunnioittamaan valinnan vapautta, individualismia, yrittämistä, sopeutumista muutoksiin, tarttumista uusiin haasteisiin - perinteisiä arvoja unohtamatta. Kokoomuksessa koen luovuuden ja tulevaisuuden henkeä, on tilaa hengittää ja ajatella, mutta myös kykyä ottaa vastuuta.

| Etusivu | Janne - kuka? | Janne - miksi? | Valokuvia | Blogi | Faktat | Tukilista | Palaute |